ΔάσκαλοιΤο κύριο εκπαιδευτικό δυναμικό της σχολής 
για την χρονική περίοδο 2019 - 2021

Γιώργος Ευγενικός (Αφηγητής)
Μνημονική.
Τεχνικές αφήγησης με θεματικούς άξονες:
   - Μύθοι ζώων
   - Ιστορίες Σοφίας
   - Μύθοι
   - Θρύλοι 

Ανθή Θάνου (Αφηγήτρια)
Τεχνικές αφήγησης με θεματικούς άξονες
    -Χίλιες και μια νύχτες
    -Ευτράπελες ιστορίες
    -Βιωματικές ιστορίες
    -Παραλογές

Εύη Γεροκώστα (Αφηγήτρια - Συγγραφέας)
Αφήγηση λογοτεχνικών κειμένων

Μαρία Βραχιονίδου ( Δρ Λαογράφίας, Γλωσσολόγος, Αφηγήτρια )
Ερμηνευτική προσέγγιση αφηγηματικού υλικού. Οι συμβολισμοί του αφηγηματικού λόγου.
Μαγικά Παραμύθια

Αίγλη Μπρούσκου (Δρ. Κοινωνικής Ανθρωπολογίας)
Η παγκοσμιότητα των παραμυθιών και τα εργαλεία μελέτης της

Μάιρα Μηλολιδάκη  (Δασκάλα Αγωγής Λόγου, Μουσικός, Ηθοποιός) Αθήνα
Αγωγή του λόγου

Έλενα Σταματοπούλου (Δρ. Θεατρολογίας, Σκηνοθέτης, Εκπαιδευτικός ) Θεσσαλονίκη
Αγωγή του λόγου

Μαρία Ζουράρη (Φιλόλογος, γλωσσολόγος, αφηγήτρια)
Η αφηγηματικότητα στην αρχαία ελληνική γραμματεία
Τέχνη και τεχνική της ομηρικής αφήγησης
Σμαράγδα Αποστολάτου (Αφηγήτρια)
(Θρύλοι, Λαϊκές δοξασίες )

Ειρήνη Νικολακοπούλου (Αφηγήτρια- Μουσικός)
Αφήγηση και Μουσική

Λένα Μοσχά (Χορογράφος, Xορεύτρια)
Κίνηση - έκφραση

Σαβίνα Γιαννάτου (Μουσικός)
Φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί

Μαρία Βλαχάκη (Κοινωνιολόγος - Παιδαγωγός)
Κοινωνιολογία της λαϊκής προφορικής παράδοσης- Αφήγηση και Νοηματική Γλώσσα

Ηλίας Γιαννικόπουλος (Ιστορικός της επιστήμης, Αφηγητής)
Η αφήγηση και τα επικοινωνιακά μέσα. Από την προφορική παράδοση στο facebook

Μαρία Νικολαΐδου (Δημοσιογράφος)
Επικοινωνία και ΜΜΕ

Παναγιώτης Παπαϊωάννου (Δάσκαλος ειδικής αγωγής)
Η αφήγηση ως θεραπευτικό μέσο - Άτομα με ειδικές ανάγκες

Γιάννα Φιλιπποπούλου (Χορογράφος, Xορεύτρια)
Κίνηση - έκφραση

Ναπολέων Ξιφαράς (Χορογράφος- Δάσκαλος Τάι Τσι)
Κίνηση - έκφραση

Το εκπαιδευτικό δυναμικό της σχολής εκτός των παραπάνω δασκάλων, θα εμπλουτιστεί και με άλλους δασκάλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Ακολουθούν βιογραφικά
(Με αλφαβητική σειρά)


Μαρία Βραχιονίδου 
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι γλωσσολόγος (απόφοιτη του ΑΠΘ), κοινωνική ανθρωπολόγος (διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) και αφηγήτρια (απόφοιτη της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών). Από το 1999 εργάζεται στο Κέντρο Ερεύνης των Νεοελληνικών Διαλέκτων και Ιδιωμάτων της Ακαδημίας Αθηνών. Από το 2010 έχει αρχίσει να ασχολείται με την έρευνα και τη θεωρητική μελέτη της αφήγησης και παράλληλα έχει λάβει μέρος σε πολλές, ατομικές και ομαδικές, παραστάσεις αφήγησης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εύη Γεροκώστα 
Γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και λογοτεχνική μετάφραση στο Κέντρο Λογοτεχνικής Μετάφρασης του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Εργάστηκε σε οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος (Αρχέλων-Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία), στο ΕΚΕΜΕΛ-Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης Λογοτεχνίας και Επιστημών του Ανθρώπου, από το 2004 έως το 2014 ήταν υπεύθυνη του τμήματος εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, ενώ από το 2014 συνεργάζεται με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.
Έχει μεταφράσει από τα γαλλικά και τα αγγλικά περισσότερα από 130 βιβλία για παιδιά και ενήλικες.
Έχουν εκδοθεί εννιά εικονογραφημένα βιβλία της για μικρούς και μεγάλους: «Πώς γεννήθηκαν τα όνειρα», εκδ. Μεταίχμιο 2010, «Αστέρια στον πάτο της λίμνης», εκδ. Μεταίχμιο 2011-βραβείο Πηνελόπη Μαξίμου του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, «Ο βάτραχος και το φιλί», εκδ. Μεταίχμιο, 2013, «Μια μέρα που έγινε νύχτα», εκδ. Χριστάκης 2013, «Μια καρδιά στα δεξιά», εκδ. Παρρησία 2014, «Μικρά ξυπνήματα», εκδ. Παρρησία 2016, «Ασφοντυλίτης», εκδ. Καλειδοσκόπιο 2017, «Η γυναίκα που κοιμάται», εκδ. Καλειδοσκόπιο 2018, «Το κλουβί με τα όνειρα», εκδ. Καλέντης 2018.
Το 2002 μια κόκκινη κλωστή την έφερε στο δρόμο της αφήγησης. Αφηγείται επαγγελματικά σε μικρούς και μεγάλους από το 2003 και παραστάσεις της φιλοξενούνται σε σχολεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, μουσικές σκηνές, θέατρα, φεστιβάλ κ.α., στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει ιστορίες προφορικής παράδοσης από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου που άκουσε, διάβασε, ή μετέφρασε, κυρίως όμως ιστορίες που τη «διάλεξαν».
Έχει πειραματιστεί συνδυάζοντας την αφήγηση με άλλες τέχνες: μουσική, ζωγραφική, χορός, θέατρο.
Τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί στην αφήγηση παραμυθογραμμένων ιστοριών της λογοτεχνίας. Άλλες απευθύνονται σε μικρούς, άλλες σε ενήλικες. Μια άλλη προσέγγιση της λογοτεχνίας, ιστορίες που σαγηνεύουν όσους τις ακούν, κυρίως όμως εκείνη.
Από το 2015 μοιράζεται την εμπειρία της με τους ενήλικες σπουδαστές της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. www.evigerokosta.gr

Μαρία Βλαχάκη 
Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην παιδαγωγική επιστήμη και έχει παρακολουθήσει προγράμματα κατάρτισης ετήσιας διάρκειας στη διαπολιτισμική εκπαίδευση, την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, τη συμβουλευτική ψυχολογία. Συνεργάστηκε με το Βιομηχανικό Μουσείο Λαυρίου σε εκπαιδευτικά προγράμματα τοπικής ιστορίας και από το 2009 είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Προσχολικής Αγωγής Κερατσινίου στην «κοινωνική ψυχολογία», στις «ανθρώπινες σχέσεις-επικοινωνία» και «πολιτιστική ταυτότητα», εντάσσοντας τη λαϊκή παράδοση και το παραμύθι στη διαπαιδαγώγηση. Έχει εργαστεί σε κοινωνικές υπηρεσίες Δήμων και σε χώρους κράτησης ενηλίκων και ανηλίκων αλλοδαπών με τη ΜΚΟ Ιατρική Παρέμβαση. Έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και παραμυθιών σχεδιάζοντας και υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία, φεστιβάλ εκδηλώσεις. Συνεργάζεται με Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης ως εκπαιδεύτρια σε νηπιαγωγούς σε θέματα κοινωνικών στερεοτύπων και διαφορετικότητας στη σχολική και κοινωνική ζωή και στη λαϊκή παράδοση. Διδάχτηκε το σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille στο «Φάρο Τυφλών Ελλάδος», ολοκλήρωσε την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και έχει αφηγηθεί παραμύθια στη νοηματική σε Φεστιβάλ και σε εκδηλώσεις κωφών. Σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα διαπολιτισμικής και κοινωνικής αγωγής για ​ενήλικες και ​παιδιά.


Σαβίνα Γιαννάτου 
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το τμήμα του Performance and Communication Skills του Guildhall School of Music and Drama του Λονδίνου με υποτροφία του Μουσιγέτη. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Μελέτησε τραγούδι με τη Γωγώ Γεωργιλοπούλου και αργότερα με το Σπύρο Σακκά στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης. Η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1979 με την εκπομπή του Γ’ Προγράμματος της ΕΡΤ “Εδώ Λιλιπούπολη”. Από τότε, έχει συνεργαστεί με αρκετούς Έλληνες συνθέτες (Πλάτωνος, Γρηγορίου, Μαραγκόπουλος, Κατσούλης, Μαμαγκάκης, Κυπουργός) και η δισκογραφία της περιλαμβάνει πάνω από είκοσι δίσκους (προσωπικοί και συμμετοχές). Για περισσότερα από δέκα χρόνια υπήρξε μέλος του Εργαστηρίου Παλιάς Μουσικής, με το οποίο έχει ερμηνεύσει έργα μεσαιωνικά, αναγεννησιακά και μπαρόκ σε ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο, την τηλεόραση αλλά και σε φεστιβάλ και εργαστήρια ηλεκτρονικής και αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής ως ερμηνεύτρια και συνθέτης. Έχει συνθέσει μουσική για ντοκιμαντέρ, video-art και θέατρο.Ασχολείται τα τελευταία δέκα χρόνια με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, σε συνεργασία με μουσικούς από τον χώρο της jazz. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το γκρουπ Primavera en Salonico με τους οποίους έχει εκδώσει τους δίσκους “Ανοιξη στη Σαλονίκη”, “Τραγούδια της Μεσογείου”, “Παναγιές του κόσμου” και “Terra Nostra”. Με τους Primavera en Salonico έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα και πάρει μέρος σε πολλά φεστιβάλ του εξωτερικού, στην Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία, Μαρόκο, Ταϊβάν και Ισραήλ. Τον Οκτώβριο του 1999 το άλμπουμ “Oι Παναγιές του κόσμου” μπήκε στο Νο 11 του Top20 στο World Music Europe Charts. Το καλοκαίρι του 2000, το άλμπουμ “Τα τραγούδια της Μεσογείου” που κυκλοφορεί από τη ΛΥΡΑ, κυκλοφόρησε στην Αμερική από την αμερικάνικη εταιρία Sounds True με τίτλο “Savina Yannatou - Mediterranea”. Την έκδοση αυτή, ακολούθησαν εγκωμιαστικές κριτικές σε εφημερίδες της Αμερικής (όπως τη Philadelphia Inquirer), μια μίνι περιοδεία (Σεπτέμβριος, Οκτώβριος) σε δύο φεστιβάλ ethnic μουσικής της χώρας (Monterey World Music Festival και World Music Festival Chicago 2000) καθώς και ειδικά αφιερώματα στα πιο έγκυρα μουσικά sites στο Internet (όπως το Sonicnet.com) και ένα εκτεταμένο τηλεοπτικό αφιέρωμα στο CNN που μεταδόθηκε τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου. www.savinayannatou.com


Ηλίας Γιαννικόπουλος  
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι ιστορικός της επιστήμης και έχει Master από το πανεπιστήμιο της Αθήνας στην ιστορία και την φιλοσοφία των επιστημών. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  και στο Πανεπιστήμιο του Freiburg στη Γερμανία.
Είναι απόφοιτος της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών(1000 ώρες θεωρητικής και εμπειρικής εκπαίδευσης σε δύο χρόνια). Συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "MYTHOS" (σύμπραξη Grundvig της Γιορτής Παραμυθιών με αντίστοιχους φορείς που οργανώνουν φεστιβάλ αφήγησης σε άλλες τέσσερις χώρες της Ευρώπης) με θέμα την πολύγλωσση αφήγηση και την καλλιτεχνική διερμηνεία.  Έχει πραγματοποιήσει αφηγήσεις σε Σχολεία, Μουσεία, Βιβλιοθήκες, σε πολυχώρους τέχνης και σε Φεστιβάλ (Γιορτή Παραμυθιών Κέας, Παιδικό Φεστιβάλ Αθήνας, Φεστιβάλ Αφήγησης Αθήνας,  Φεστιβάλ Μύθων Βοιωτίας  κ.α.). Σχεδιάζει και υλοποιεί εργαστήρια και σεμινάρια για το μέλλον της αφηγηματικής τέχνης στα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας (πχ τηλεόραση, ραδιόφωνο, μέσα κοινωνικής δικτύωσης) αλλά και για εφαρμογές της αφηγηματικής τέχνης σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους όπως η εκπαίδευση, οι επιχειρήσεις κλπ. Είναι εισηγητής στα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης «ΑΝΟΔΟΣ» και «ΠΥΞΙΔΑ» σε σεμινάρια για διοικητικούς υπαλλήλους και για εκπαιδευτικούς,  για το ρόλο της αφήγησης και του παραμυθιού στην επικοινωνία και την εκπαίδευση.
Στην Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών παρουσιάζει εφαρμογές του αφηγηματικού λόγου στα σύγχρονα μέσα όπως τα κοινωνικά δίκτυα και τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας.
Στο πλαίσιο των επιστημονικών του ενδιαφερόντων ερευνά και συλλέγει υλικό και καταγράφει την ιστορία της αφήγησης στην Ελλάδα μετά το 1970.  Έχει συνεργαστεί με το αρχείο της ΕΡΤ και συγκεντρώνει πρωτότυπο υλικό για την εξέλιξη της αφηγηματικής τέχνης και τις προοπτικές της. 


Γιώργος Ευγενικός 
Γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε στην Ανωτέρα Δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης - Καρόλου Κουν. Είναι αφηγητής, επιμελείται παραστάσεις αφήγησης, σχεδιάζει και υλοποιεί σε όλη την Ελλάδα, εκπαιδευτικά προγράμματα για ενήλικες και παιδιά, με θεματικούς άξονες το παραμύθι και την αφηγηματική τέχνη. Είναι δάσκαλος και διευθυντής της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης». Αφηγείται ιστορίες από τη λαϊκή προφορική παράδοση, τη μυθολογία, ιστορίες βιωματικές και μαρτυρίες από τη σύγχρονη εποχή. Με τις ιστορίες του έχει ταξιδέψει στην Ελλάδα, και το εξωτερικό. Έχει αφηγηθεί σε Φεστιβάλ, Μουσεία, Βιβλιοθήκες, Λέσχες αφήγησης, Σχολεία, Ιδρύματα, στο Ραδιόφωνο την Τηλεόραση κ.αλ. Εμπνευστής της «Γιορτής Παραμυθιών» η οποία γεννήθηκε ως ιδέα το 2002 και συνέβαλε τα επόμενα χρόνια στην αναβίωση της αφήγησης ανοίγοντας νέες προοπτικές στην αφηγηματική τέχνη στην Ελλάδα. Το 2005 πήρε την πρωτοβουλία να φέρει σε επαφή ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων από όλο τον κόσμο, με στόχο την συσπείρωση των δυνάμεων υπό την σκέπη ενός φορέα ο οποίος θα συμβάλλει στη διάσωση και διάδοση της παράδοσης, των ελληνικών μύθων, των θρύλων και των παραμυθιών. Αποτέλεσμα αυτής της πρωτοβουλίας ήταν η ίδρυση του «Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» στο οποίο είναι καλλιτεχνικός υπεύθυνος. Διετέλεσε μέλος του Steering Group του ευρωπαϊκού οργανισμού Federation of European Storytelling (FEST).
Από το 1988 που ξεκίνησε ως ηθοποιός έχει παίξει  σε πλήθος θεατρικών παραστάσεων σε θέατρα όλης της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Το 1997 τιμήθηκε με το βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το 2000 εντάχτηκε στο εκπαιδευτικό δυναμικό του ΚΕΘΕΑ ως επιμορφωτής θεάτρου της θεραπευτικής κοινότητας «Νόστος» λαμβάνοντας παράλληλα εκπαιδευτική κατάρτιση για την εκπαίδευση ειδικών ομάδων. 
Είναι εκπαιδευτής σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης «Άνοδος», «Πυξίδα», «Sore», «Γεννηματάς» σε σεμινάρια για εκπαιδευτικούς με θέμα την αφήγηση και το παραμύθι.


Μαρία Ζουράρη
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην υπολογιστική γλωσσολογία.
Είναι απόφοιτη της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών και του «The International School of Storytelling» του Emerson College στην Αγγλία, καθώς και του Σχολείου Παιχνιδιού.
Είναι αφηγήτρια, παιδαγωγός, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και παραμυθιού, δασκάλα δημιουργικού χορού, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με τις εκδόσεις Ίκαρος ως διορθώτρια παιδικών βιβλίων. Έχει υπάρξει επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα Ηλεκτρονικής Λεξικογραφίας του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου. Εργάστηκε στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» ως αφηγήτρια και παιδαγωγός στα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία και οικογένειες. Τα τελευταία χρόνια ζει στην Αγγλία, όπου εργάζεται σε ειδικό σχολείο ως παιδαγωγός. Πραγματοποιεί παραστάσεις αφήγησης σε Ελλάδα και Αγγλία


Ανθή Θάνου
Γεννήθηκε στη Λαμία. Σπούδασε Νηπιαγωγός στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1999 συμμετέχει στην ομάδα Τρισεύγενοι και μπαίνει στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών και της αφήγησης. Από το 2002 αφηγείται επαγγελματικά σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Κούλελη, αυτοδίδακτο μουσικό, που τη συντροφεύει στη ζωή και στα παραμύθια. Συνεργάστηκαν και αφηγήθηκαν παραμύθια σε Μουσεία (από το 2009 συνεργάζονται με το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης καθώς επίσης και με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, φτιάχνοντας προγράμματα αφήγησης για παιδιά και ενήλικες με αφορμή εκθέματα από τις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις τους), σε Θέατρα, Μουσικές σκηνές, Πολιτιστικά Κέντρα, Φυλακές, Βιβλιοθήκες (συνεργάστηκαν σε προγράμματα φιλαναγνωσίας βιβλιοθηκών), σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα (Γιορτή παραμυθιών στη Κέα,φεστιβάλ Καλλιπεύκης) και στο εξωτερικό (στο φεστιβάλ της Uzege στη Γαλλία και στο Όσλο). Συμμετείχαν σε πανεπιστημιακά συνέδρια με αφηγήσεις και σεμινάρια στην Ελλάδα και στη Κύπρο. Η Ανθή και ο Παναγιώτης ταξιδεύουν, αφηγούνται, συλλέγουν παραμύθια. Διοργανώνουν βιωματικά εργαστήρια για την τέχνη της αφήγησης προσπαθώντας να επι-κοινωνήσουν την τέχνη τους και να μοιραστούν ιστορίες με άλλους. Η Ανθή είναι μέλος του Πανελλήνιου Όμιλου Φίλων Αφήγησης και του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών με το οποίο συνεργάζεται ως αφηγήτρια και ως δασκάλα στη "Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης" ). Έχουν κυκλοφορήσει τα βιβλία CD: «Ούτε ’γω ήμουνα εκεί ούτε σεις να το πιστέψετε» (2007), «Το δαφνοκούκουτσο και άλλα θρακιώτικα παραδοσιακά παραμύθια» (2013)

Στέλλα Κασσιμάτη (Τέχνη του Λόγου - Αφηγηματική Τέχνη)
Η Στέλλα Κασσιμάτη γεννήθηκε στην Ελλάδα και ζει στην Αγγλία, είναι δίγλωσση αφηγήτρια ιστοριών, βραβευμένη παραμυθού, με ειδίκευση στα παραδοσιακά παραμύθια, τους ελληνικούς μύθους και τα εργαστήρια αφήγησης.
H Οικογένεια της Στέλλας είναι από την Κρήτη όμως το πάθος της για την αφήγηση την οδήγησε στην Αγγλία το 2002 για να εκπαιδευτεί ως επαγγελματίας αφηγήτρια στο "International School of Storytelling at Emerson College" Εργάζεται ως αφηγήτρια σε όλο τον κόσμο και αφηγείται στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα. Έχει συμμετάσχει στα Διεθνή Φεστιβάλ Αφήγησης: Εδιμβούργου, Όρκνεϊ, Ρώμης, Αθήνας και Κέας. Έχει εμφανιστεί στην Ολλανδία και το Βέλγιο. Οι σπουδές της περιλαμβάνουν πτυχίο Κοινωνιολογίας και πτυχίο τουριστικής διαχείρισης.
Η Στέλλα είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Αμαρίου» ο οποίος εχει ως κύριο σκοπό του να συμβάλει στην αναζωογόνηση της περιοχής του Αμαρίου, μέσω της Τέχνης της αφήγησης παραμυθιού καθώς και με την υποστήριξη άλλων τοπικών πολιτιστικών πρωτοβουλιών και την ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Παραμυθιού του Αμαρίου
Το 2014 εντάχθηκε στην βασική ομάδα δασκάλων του "International School of Storytelling at Emerson College" της Αγγλίας διδάσκοντας την τέχνη της αφήγησης.


Αλέξανδρος Μακρής
Γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1982. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία εννέα ετών στο δημοτικό ωδείο Κατερίνης. Πήρε πτυχίο κιθάρας από το ωδείο Εν Τέχνη στον Εύοσμο στην τάξη του Δημήτρη Τζιώκα και δίπλωμα κιθάρας από το ωδείο Τούμπας Κ. Ματσίγκος στην τάξη του Φώτη Κουτσοθόδωρου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Θάνο Μητσάλα, τον Στέλιο Μούστο και άλλους κιθαριστές. Από το 2008 εργάζεται ως δάσκαλος κιθάρας σε ωδεία και μουσικές σχολές. Το 2003 απέκτησε πτυχίο ηχοληψίας από το ΔΙΕΚ Επανομής και έκτοτε ασκεί την τέχνη της ηχοληψίας, ενώ από το 2015 διδάσκει σε τεχνικές σχολές ηχοληψία. Από το 2014 συνεργάζεται με την αφηγήτρια λαϊκών παραμυθιών Ανθή Θάνου επενδύοντας μουσικά παραστάσεις αφήγησης για παιδιά και ενήλικες και έχει κυκλοφορήσει μαζί της το βιβλίο-cd "Ο βασιλιάς των πουλιών". Επίσης πραγματοποιεί σεμινάρια, σε συνεργασία με την αφηγήτρια, για τη μουσική επένδυση στην αφήγηση για ενήλικες (μουσικό χωριό Άγιος Λαυρέντιος, φεστιβάλ αφήγησης Θεσσαλονίκης, Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης κ.α) και για παιδιά (Διεθνές φεστιβάλ κιθάρας Θεσσαλονίκης - junior festival). Τέλος, συμμετέχει σε μουσικά σχήματα πραγματοποιώντας συναυλίες σε μουσικές σκηνές παίζοντας κλασική, ακουστική και λαϊκή κιθάρα στον χώρο της έντεχνης, της παραδοσιακης και της λαϊκής-ρεμπέτικης μουσικής.


Μάιρα Μηλολιδάκη
Απόφοιτος του Ωδείου Αθηνών, υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση, με σπουδές σε Μιλάνο και Ρώμη (Στούντιο Όπερας, Ακαδημία της Αγίας Καικιλίας), συνεργάζεται με τους περισσότερους μουσικούς φορείς στη χώρα μας, ερμηνεύοντας ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, με έμφαση στη σύγχρονη παραγωγή και τους Έλληνες συνθέτες. Είναι μέλος της ομάδας μουσικού θεάτρου Chromatic Sequence και του μπαρόκ συνόλου Canto Soave.
Επιλέγοντας στιγμές: Μπρεχτ στο Εθνικό Θέατρο, Violetta (Verdi, La Traviata) και Madga (Puccini, La Rondine) στην Ακαδημία της Αγίας Καικιλίας (Ρώμη), Gilda (Verdi, Rigoletto) στο Teatro dal Verme (Μιλάνο), Rosina (Rossini, Ο Κουρέας της Σεβίλλης) και Micaela (Bizet, Carmen) με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, Βασίλισσα της Νύχτας (Mozart, Ο Μαγικός Αυλός) στην ΕΛΣ, ρεσιτάλ στο Carnegie Hall (Νέα Υόρκη) με το κουιντέτο Melos Brass, συμμετοχή στο φεστιβάλ μπαρόκ μουσικής Casa de Mateus στην Πορτογαλία, καλλιτεχνική διεύθυνση του κύκλου συναυλιών Ένα Μουσείο από Μουσική (Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση, 2009-2011) και του Φεστιβάλ Μουσικοί ΣυνΤονισμοί στο Μπετόν7 (2011-2015), σύμπραξη με τον οργανίστα Johannes Geffert και τον κόντρα τενόρο Michael Chance, συμμετοχή σε παραγωγές της ομάδας ΡΑΦΗ – Céphise (Rameau, Πυγμαλίων) σε σκηνοθεσία Π. Μέξη, La Fée (Viardot, Cendrillon) και Morgana (Handel, Alcina) σε σκηνοθεσία Θ. Γλυνάτση – τα τραγούδια σε ποίηση Ελύτη του Γ. Κουρουπού, τα τραγούδια του J. Tavener σε ποίηση της Αχμάτοβα με τον τσελίστα Α. Λιακάκη στη Στέγη, η Gepopo (Ligeti, Le Grand Macabre) για το Εργαστήριο Σύγχρονης Μουσικής του ΑΠΘ, συμμετοχή στην ταινία ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ του Ν. Κορνήλιου, συμμετοχή στις περφόρμανς BSDA του Γ. Παντελεάκη και Pietà του Γ. Στεφανακίδη στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, ο ρόλος της Μητέρας στην παράσταση Enter Sandman (E.T.A. Hoffmann) σε σκηνοθεσία Θ. Γλυνάτση, οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι του Δ. Σολωμού με τους Chromatic Sequence, τα γυναικεία μαδριγάλια Con che soavità (ζωντανές ηχογραφήσεις στο Τρίτο Πρόγραμμα, με το σύνολο Canto Soave), διδασκαλία τραγουδιού στο Deree και στο Ωδείο Φ. Νάκας, διδακτορικό σημειολογίας από τη Σορβόννη. Δεσμοί μουσικής και ζωής με τον πιανίστα Τίτο Γουβέλη.


Λένα Μοσχά 
Είναι χορεύτρια, απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Χορού της Αθήνας ( K.Σ.Ο.Τ).
Έχει συνεργαστεί με τους Κ.Τσιούκα, A. Παπαδαμάκη, Α.Στελλάτου, Θ.Αμπαζή, Erasers, Α.Μπαφαλούκα, Μ.Αμαραντίδη, Δ.Μπίτο, Prabhu Deva, Α.Πλέσσα, Ν.Κορνήλιο, Μ.Βυτινάρου, Anja Kirschner - David Panos κ.α. σε έργα που έχουν προσκληθεί από φεστιβάλ και οργανισμούς όπως το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Mουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Αthens Biennale, Μπιενάλε Θεσσαλονίκης, Κunsthalle Αthena, Ηρώδειο, REMAP, M.I.R. festival, ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Mousson festival, ΑΝΤ1 tv  κ.α.
Έχει χορέψει και χορογραφήσει video clips των Onirama, Αντώνη Ρέμου, Τareq - Ilia Darlin, Μιχάλη Δέλτα, Plastic Flowers , Εlectro Vampires, Polygrains.
Το 2012-2015 είχε συμβόλαιο με την Ε.Λ.Σ. για το έργο Ο κουρέας της Σεβίλλης (η όπερα διαδραστικά στα σχολεία), με το οποίο και περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα έχοντας το ρόλο της αφηγήτριας και χορεύτριας.
Τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε να κάνει επιμέλεια κίνησης στο θέατρο και αφού εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε συνεργασία με τον Τάσο Ράτζο για τις παραστάσεις του μικρού βορρά ‘’Ο Χρουσαϊτός Άττυς και η βασιλιοπούλα Ροδογάλη’’, “Κατσαρίδα”, “Τίτος Ανδρόνικος”, “Οδύσσεια” και “Ο ραφτάκος των λέξεων”.


Αίγλη Μπρούσκου
Η Αίγλη Μπρούσκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική Ανθρωπολογία στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales στο Παρίσι. Πήρε το διδακτορικό της δίπλωμα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Δίδαξε επί 20 χρόνια στο Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (ACT). Έχει διδάξει στη Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης. Ασχολείται ερευνητικά και έχει δημοσιεύσει μελέτες για τα λαϊκά παραμύθια και την αφήγηση, την ανθρωπολογία της συγγένειας, της διακίνησης των παιδιών και της ιδρυματικής περίθαλψης. Οργανώνει σεμινάρια για παραμύθια και για την ανθρωπολογία της παιδικής ηλικίας στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Επιστημονικού Σωματείου Μέριμνας Παιδιού και Εφήβου (ΣΥΜΕΠΕ). Ενδεικτικοί τίτλοι βιβλίων της:
-«Επεξεργασία παραμυθιακών τύπων και παραλλαγών» ΑΤ 700-749, Γ. Μέγα, Κατάλογος ελληνικών παραμυθιών, τόμος 2, ΙΑΕΝ,Ε.Ι.Ε. Αθήνα, 1994, με την Α. Αγγελοπούλου.
-Τόμος 3, ΙΑΕΝ,Ε.Ι.Ε. Αθήνα, 1999, με την Α. Αγγελοπούλου.
-Catalogue of the Greek Magic Folktales, FFC 303, Academia Scientiarum Fennica, Ελσίνκι, 2012, με τους Γ. Μέγα, Α. Αγγελοπούλου, Μ. Καπλάνογλου, Ε. Κατρινάκη.
-«Λόγω της κρίσεως σας χαρίζω το παιδί μου». Θεσσαλονίκη, ΕνΤομω/ΣΥΜΕΠΕ, 2015.
- «Η λεχώνα και η χελώνα», διηγήματα, Θεσσαλονίκη, ΕνΤομω/Συμεπε, 2018.


Ειρήνη Νικολακοπούλου
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασικό βιολί και μουσική θεωρία στα Ωδεία Αθηνών και Φ.Νάκας. Με τη μαθητεία της στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης γνώρισε και άλλα μουσικά είδη και όργανα και ασχολήθηκε με το παραδοσιακό βιολί. Ολοκλήρωσε τις ακαδημαϊκές της σπουδές στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΑΠΘ. Είναι απόφοιτος της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών στην Αθήνα (2016) και του ‘’Mezrab storytelling school: The professional course 2019’’ στο Άμστερνταμ. Επίσης έχει παρακολουθήσει το ετήσιο σεμινάριο «Εκπαίδευση στο Μουσείο» από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Συνεργάζεται με το «Σπίτι των Παραμυθιών-Το μουσείο αλλιώς» σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μουσικές παραστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά. Οι παραστάσεις της εμπνέονται κυρίως από το Ελληνικό λαϊκό παραμύθι και την Ελληνική μυθολογία αλλά παράλληλα δημιουργεί και τα δικά της μουσικά παραμύθια.Έχει ηχογραφήσει το παραμύθι «Ο τόπος με τα χρυσά κλαδιά» σε δική της απόδοση και πρωτότυπη μουσική το οποίο κυκλοφορεί από την bond-us music σε CD Album. Τον τελευταίο χρόνο ζει στο Άμστερνταμ και παρουσιάζει τις παραστάσεις της σε θέατρα, χώρους πολιτισμού, μουσεία, βιβλιοθήκες, σχολεία αλλά και σε διάφορα φεστιβάλ αφήγησης σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ως μουσικός συνεργάζεται με διάφορα σχήματα παραδοσιακής μουσικής σε Αθήνα και Ολλανδία, παραδίδει μαθήματα και δίνει συναυλίες σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ. https://www.eirininikolakopoulou.com/


Μαρία Νικολαΐδου 
Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι δημοσιογράφος. Παράλληλα με τις σπουδές της  συνεργάζεται με εφημερίδες και περιοδικά ποικίλης ύλης, αλλά και ειδικού τύπου όπως: Γεωτρόπιο, BHmagazino,Βιόραμα, Prime, Kiosk, T&P, Taxi, Fish, Track, Εργασιακός Τύπος, Post κ.α.
Αυτό που τελικά την απορροφά σχεδόν ολοκληρωτικά είναι η αγάπη της για την εξέλιξη της τεχνολογίας στη διάδοση της πληροφορίας.
Έτσι, τo 2000 ξεκινά το ταξίδι της στα ηλεκτρονικά μέσα, δουλεύοντας για την Fremantle Media, εταιρία τηλεοπτικών παραγωγών που συνεργάζεται με το MEGA, ως βοηθός παραγωγής. Το 2004 την βρίσκει να εργάζεται στον ξενόγλωσσο αδερφάκι του Αθήνα 984, τον AIR fm 104.4, κάνοντας παραγωγή για το αγγλικό ενημερωτικό πρόγραμμα του σταθμού. Παράλληλα, εργάζεται σε δισκογραφική εταιρία, αλλά και ως freelancer, για την προώθηση καλλιτεχνών ως PR Manager για τον τύπο. Το 2007 «μετακομίζει» στον ΣΚΑΪ (όπου εργάζεται έως και σήμερα) εγκαινιάζοντας το πρωτοπόρο σε τεχνολογία και υπηρεσίες site του σταθμού κάνοντας παραγωγή, επιμέλεια και προώθηση του οπτικοακουστικού υλικού (video-audio on demand) στα social media. Είναι λάτρης της φωτογραφίας, του δημιουργικού video editing των παραμυθιών και είναι ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών και μέλος του ΔΣ.


Παναγιώτης Παπαϊωάννου 
Δάσκαλος Ειδικής Αγωγής, με μετεκπαιδεύσει στην Ειδική Αγωγή. Εργάστηκε σε σχολεία του Νομού Ημαθίας και για πολλά έτη στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, όπου διετέλεσε (για 15 χρόνια) διευθυντής,
με πλήθος δραστηριοτήτων όπου προσπάθησε να αναδείξει τα προβλήματα των ΑμΕΑ και να συνδέσει το σχολείο με την κοινωνία. Ασχολείται με τη φωτογραφία, τη λαογραφία, τα παραμύθια, τη φύση (ιδιαίτερα του Κάτω Ολύμπου) και τις κατασκευές. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Για πολλά - πολλά χρόνια μέλος του Δ.Σ. του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Καλλιπευκιωτών «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ» και βασικός συνεργάτης της εφημερίδας «Η ΩΡΑΙΑ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ», όπου αρθρογραφεί από το 1981 και βασικός συνεργάτης του Φεστιβάλ Αφήγησης Ολύμπου. Ζει στη Βέροια και στην Καλλιπεύκη (περισσότερο τους θερινούς μήνες) όπου φιλοδοξεί να δημιουργήσει προσωπική λαογραφική συλλογή και να αναδείξει σε ενιαίο χώρο τη χλωρίδα του Κάτω Ολύμπου. Πιστεύει δε πως: «Όλοι και όλα σ’ αυτόν τον κόσμο κάτι κάνουν και κάποια αξία έχουν, ακόμη κι ένα σταματημένο ρολόι, δείχνει δυο φορές το εικοσιτετράωρο τη σωστή ώρα».

Έλενα Σταματοπούλου
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος του ελληνογαλλικού Κολλεγίου Δελασάλ και του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ στην κατεύθυνση της Σκηνοθεσίας και της Δραματολογίας-Παραστασιολογίας. Επίσης, έχει σπουδάσει Πληροφορική και κινηματογράφο.
Διδάκτωρ του Τμήματος Θεάτρου ΑΠΘ. Η εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής με θέμα: «Το νεοελληνικό θέατρο στα μεταπολεμικά χρόνια (1944-1967)» έγινε με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Επίσης, κατέχει διατμηματικό μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης ιστορικού ερευνητή με γνώσεις διδακτικής μεθοδολογίας και αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Ιδρυτικό μέλος, σκηνοθέτης και ηθοποιός στη θεατρική ομάδα Facta Non Verba με παρουσία στη Θεσσαλονίκη από το 2002 και σύνολο 34 παραστάσεων μέχρι τώρα, Διοργάνωσε σεμινάρια, εργαστήρια και εκδηλώσεις πάνω στο πολιτικό και το σωματικό θέατρο. Στα πλαίσια του Θεάτρου της Επικοινωνίας που έχει εγκαινιάσει η ομάδα,τον τελευταίο χρόνο εργάζεται πάνω σε ένα ερευνητικό και πειραματικό project work in progress με θέμα τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο. Το πρώτο του σχεδίασμα με τίτλο Kor, παρουσιάστηκε στις 30 Μαρτίου.
Συγγραφέας του βιβλίου: Το νεοελληνικό θέατρο στα χρόνια της καχεκτικής δημοκρατίας (1944-1967), τμ. 1: 1944-1955, Εκδόσεις Ισνάφι 2017.
Τα τελευταία δύο χρόνια διδάσκει μαθήματα μεθοδολογίας και ιστορίας Θεάτρου στο Τμήμα Θεάτρου ΑΠΘ.

Γιάννα Φιλιπποπούλου  
Σπούδασε χορό στην Ακαδημία μουσικής και εικαστικών τεχνών στη Βιέννη με την R. Chladek. Έχει χορέψει με τις ομάδες "ARC" "Σύγχρονου χορού" (Χ. Μανταφούνη), "Ροές" (Σ. Σπυράτου), "Πέλματα" (Μ. Καρέττα). Είχε μακρά συνεργασία με τη Ζουζού Νικολούδη στα "Χορικά" (1994-2004), σαν χορεύτρια, συν-χορογράφος και δασκάλα του ρεπερτορίου. Έχει επιμεληθεί την κίνηση σε θεατρικά έργα και έχει διδάξει στη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Έχει διδάξει επί χρόνια στην Κρατική Σχολή Χορού, στον διετή κύκλο Μουσικοκινητικής Αγωγής C. Orff, στην Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας και από το 2008 στην Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Το 2004 συμμετείχε ως βοηθός χορογράφου στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου. Διδάσκει κάθε καλοκαίρι στο διεθνές σεμινάριο χορού R. Chladek, και έχει αναβιώσει και παρουσιάσει χορογραφίες του ρεπερτορίου της.