Η Σχολή


Το «Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» λειτουργεί από το 2008 την πρώτη «Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης» στην Ελλάδα, από το 2014 στην Κύπρο και από το 2019 στην Θεσσαλονίκη.
Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν πολύπλευρα την Αφηγηματική Τέχνη σε εφαρμοσμένο και θεωρητικό επίπεδο, καλλιτεχνικό και επιστημονικό, με ατομική δουλειά αλλά και συνεργασία σε ένα ομαδικό πνεύμα.

Απευθύνεται σε κάθε ενήλικα που αγαπά τις ιστορίες και τον προφορικό λόγο, που επιθυμεί να ασχοληθεί με την αφήγηση, να εμπλουτίσει την καθημερινή του ζωή με αυτήν, να την εφαρμόσει για καλύτερα αποτελέσματα στην υπάρχουσα εργασία του, να ασχοληθεί με την αφήγηση αποκλειστικά ή παράλληλα με άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες. Σε κάθε ενήλικα που επιθυμεί να ανακαλύψει πτυχές του εαυτού του και προσωπικές του δυνατότητες, να αλληλεπιδράσει με την ομάδα και να μοιραστεί τη μαγεία των ιστοριών, να αποκτήσει ευρύτερη γνώση για το παραμύθι και τη λαϊκή προφορική παράδοση, και την έρευνα γύρω από αυτά.

Διάρκεια , ώρες και οι ημέρες μαθημάτων 
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί δεκαοκτώ μήνες. 
Τον πρώτο χρόνο από Οκτώβριο  έως Ιούνιο και τον δεύτερο από Σεπτέμβριο  έως Μάιο.   Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται εντός των ωρών
13:00 έως 19:00 ή 20:00 το Σάββατο και 13:00 έως 18:00 ή 19:00 την Κυριακή

Βεβαίωση παρακολούθησης - Δίπλωμα
Μετά την ολοκλήρωση και των τεσσάρων εκπαιδευτικών κύκλων παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης με αναλυτική αναφορά στα μαθήματα, τους διδάσκοντες και το σύνολο ωρών παρακολούθησης. Με την ολοκλήρωση επιπροσθέτως 100 ωρών πρακτικής δίδεται πιστοποιητικό σπουδών – δίπλωμα. Η πρακτική είναι προαιρετική, περιλαμβάνει την προετοιμασία και υλοποίηση καλλιτεχνικών παραστάσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. 

Συχνές ερωτήσεις 
Απαντήσεις στα συνηθέστερα ερωτήματα που μας απευθύνονται θα βρείτε εδώ

Περισσότερες πληροφορίες
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την φόρμα που θα βρουν ΕΔΩ  για να επικοινωνήσουμε μαζί τους και να τους αποστείλουμε αναλυτικές πληροφορίες ή μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο  210 4313332.