Δάσκαλοι

«ΌΤΑΝ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΕ ΠΑΡΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥ,
ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΞΕΧΝΑΣ.
ΑΠΛΩΣ ΑΦΗΝΕΣΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΣ»

Κωστής Γκιμοσούλης




Το κύριο εκπαιδευτικό δυναμικό της σχολής
για την χρονική περίοδο 2023 - 2024

Γιώργος Ευγενικός (Αφηγητής)
Μνημονική. Τεχνικές αφήγησης 

Ανθή Θάνου (Αφηγήτρια)
Τεχνικές αφήγησης.

Εύη Γεροκώστα (Αφηγήτρια - Συγγραφέας)
Αφήγηση λογοτεχνικών κειμένων

Μαρία Βραχιονίδου ( Δρ Λαογράφίας, Γλωσσολόγος, Αφηγήτρια )
Ερμηνευτική προσέγγιση αφηγηματικού υλικού. Οι συμβολισμοί του αφηγηματικού λόγου.
Μαγικά Παραμύθια

Μάιρα Μηλολιδάκη  (Δασκάλα Αγωγής Λόγου, Μουσικός, Ηθοποιός) 
Αγωγή του λόγου

Ειρήνη Νικολακοπούλου (Αφηγήτρια- Μουσικός, Δασκάλα τεχνικής Αλεξάντερ)
Αφήγηση και Μουσική, Τεχνική Αλεξάντερ

Αίγλη Μπρούσκου (Δρ. Κοινωνικής Ανθρωπολογίας)
Η παγκοσμιότητα των παραμυθιών και τα εργαλεία μελέτης της.

Μαρία Ζουράρη ( Αφηγήτρια, φιλόλογος, γλωσσολόγος)
Κάνω δική μου την Ιστορία

Βασιλεία Βαξεβάνη (Αφηγήτρια)
Stand up comedy, Αφήγηση και κόμικς, Αφήγηση στο ίντερνετ.  

Αναστασία Στάμογλου (υΔρ. παιδαγωγικών, Νηπιαγωγός) 
Η χρήση της αφήγησης ως εκπαιδευτικό εργαλείο. 
Αφήγηση σε σχολικές ομάδες

Lamia Bedioui (Μουσικός, τραγουδίστρια, αφηγήτρια)
Αραβική προφορική παράδοση

Amir Mirzai (Αφηγητής)
Πέρσικη προφορική παράδοση



Ακολουθούν βιογραφικά
(Με αλφαβητική σειρά)


Μαρία Βραχιονίδου 
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι γλωσσολόγος (απόφοιτη του ΑΠΘ), κοινωνική ανθρωπολόγος (διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) και αφηγήτρια (απόφοιτη της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών). Από το 1999 εργάζεται στο Κέντρο Ερεύνης των Νεοελληνικών Διαλέκτων και Ιδιωμάτων της Ακαδημίας Αθηνών. Από το 2010 έχει αρχίσει να ασχολείται με την έρευνα και τη θεωρητική μελέτη της αφήγησης και παράλληλα έχει λάβει μέρος σε πολλές, ατομικές και ομαδικές, παραστάσεις αφήγησης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εύη Γεροκώστα 
Γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και λογοτεχνική μετάφραση στο Κέντρο Λογοτεχνικής Μετάφρασης του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Εργάστηκε σε οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος (Αρχέλων-Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία), στο ΕΚΕΜΕΛ-Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης Λογοτεχνίας και Επιστημών του Ανθρώπου, από το 2004 έως το 2014 ήταν υπεύθυνη του τμήματος εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, ενώ από το 2014 συνεργάζεται με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.
Έχει μεταφράσει από τα γαλλικά και τα αγγλικά περισσότερα από 130 βιβλία για παιδιά και ενήλικες.
Έχουν εκδοθεί εννιά εικονογραφημένα βιβλία της για μικρούς και μεγάλους: «Πώς γεννήθηκαν τα όνειρα», εκδ. Μεταίχμιο 2010, «Αστέρια στον πάτο της λίμνης», εκδ. Μεταίχμιο 2011-βραβείο Πηνελόπη Μαξίμου του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, «Ο βάτραχος και το φιλί», εκδ. Μεταίχμιο, 2013, «Μια μέρα που έγινε νύχτα», εκδ. Χριστάκης 2013, «Μια καρδιά στα δεξιά», εκδ. Παρρησία 2014, «Μικρά ξυπνήματα», εκδ. Παρρησία 2016, «Ασφοντυλίτης», εκδ. Καλειδοσκόπιο 2017, «Η γυναίκα που κοιμάται», εκδ. Καλειδοσκόπιο 2018, «Το κλουβί με τα όνειρα», εκδ. Καλέντης 2018.
Το 2002 μια κόκκινη κλωστή την έφερε στο δρόμο της αφήγησης. Αφηγείται επαγγελματικά σε μικρούς και μεγάλους από το 2003 και παραστάσεις της φιλοξενούνται σε σχολεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, μουσικές σκηνές, θέατρα, φεστιβάλ κ.α., στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει ιστορίες προφορικής παράδοσης από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου που άκουσε, διάβασε, ή μετέφρασε, κυρίως όμως ιστορίες που τη «διάλεξαν».
Έχει πειραματιστεί συνδυάζοντας την αφήγηση με άλλες τέχνες: μουσική, ζωγραφική, χορός, θέατρο.
Τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί στην αφήγηση παραμυθογραμμένων ιστοριών της λογοτεχνίας. Άλλες απευθύνονται σε μικρούς, άλλες σε ενήλικες. Μια άλλη προσέγγιση της λογοτεχνίας, ιστορίες που σαγηνεύουν όσους τις ακούν, κυρίως όμως εκείνη.
Από το 2015 μοιράζεται την εμπειρία της με τους ενήλικες σπουδαστές της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. www.evigerokosta.gr

Γιώργος Ευγενικός 
Γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε στην Ανωτέρα Δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης - Καρόλου Κουν. Είναι αφηγητής, επιμελείται παραστάσεις αφήγησης, σχεδιάζει και υλοποιεί σε όλη την Ελλάδα, εκπαιδευτικά προγράμματα για ενήλικες και παιδιά, με θεματικούς άξονες το παραμύθι και την αφηγηματική τέχνη. Είναι δάσκαλος και διευθυντής της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης». Αφηγείται ιστορίες από τη λαϊκή προφορική παράδοση, τη μυθολογία, ιστορίες βιωματικές και μαρτυρίες από τη σύγχρονη εποχή. Με τις ιστορίες του έχει ταξιδέψει στην Ελλάδα, και το εξωτερικό. Έχει αφηγηθεί σε Φεστιβάλ, Μουσεία, Βιβλιοθήκες, Λέσχες αφήγησης, Σχολεία, Ιδρύματα, στο Ραδιόφωνο την Τηλεόραση κ.αλ. Εμπνευστής της «Γιορτής Παραμυθιών» η οποία γεννήθηκε ως ιδέα το 2002 και συνέβαλε τα επόμενα χρόνια στην αναβίωση της αφήγησης ανοίγοντας νέες προοπτικές στην αφηγηματική τέχνη στην Ελλάδα. Το 2005 πήρε την πρωτοβουλία να φέρει σε επαφή ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων από όλο τον κόσμο, με στόχο την συσπείρωση των δυνάμεων υπό την σκέπη ενός φορέα ο οποίος θα συμβάλλει στη διάσωση και διάδοση της παράδοσης, των ελληνικών μύθων, των θρύλων και των παραμυθιών. Αποτέλεσμα αυτής της πρωτοβουλίας ήταν η ίδρυση του «Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» στο οποίο είναι καλλιτεχνικός υπεύθυνος. Διετέλεσε μέλος του Steering Group του ευρωπαϊκού οργανισμού Federation of European Storytelling (FEST).
Από το 1988 που ξεκίνησε ως ηθοποιός έχει παίξει  σε πλήθος θεατρικών παραστάσεων σε θέατρα όλης της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Το 1997 τιμήθηκε με το βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το 2000 εντάχτηκε στο εκπαιδευτικό δυναμικό του ΚΕΘΕΑ ως επιμορφωτής θεάτρου της θεραπευτικής κοινότητας «Νόστος» λαμβάνοντας παράλληλα εκπαιδευτική κατάρτιση για την εκπαίδευση ειδικών ομάδων. 
Είναι εκπαιδευτής σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης «Άνοδος», «Πυξίδα», «Sore», «Γεννηματάς» σε σεμινάρια για εκπαιδευτικούς με θέμα την αφήγηση και το παραμύθι.


Μαρία Ζουράρη
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην υπολογιστική γλωσσολογία.
Είναι απόφοιτη της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών και του «The International School of Storytelling» του Emerson College στην Αγγλία, καθώς και του Σχολείου Παιχνιδιού.
Είναι αφηγήτρια, παιδαγωγός, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και παραμυθιού, δασκάλα δημιουργικού χορού, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με τις εκδόσεις Ίκαρος ως διορθώτρια παιδικών βιβλίων. Έχει υπάρξει επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα Ηλεκτρονικής Λεξικογραφίας του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου. Εργάστηκε στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» ως αφηγήτρια και παιδαγωγός στα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία και οικογένειες. Τα τελευταία χρόνια ζει στην Αγγλία, όπου εργάζεται σε ειδικό σχολείο ως παιδαγωγός. Πραγματοποιεί παραστάσεις αφήγησης σε Ελλάδα και Αγγλία


Ανθή Θάνου
Γεννήθηκε στη Λαμία. Σπούδασε Νηπιαγωγός στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από το οποίο πιστοποιήθηκε μεταπτυχιακά για εξειδικευμένη επιμόρφωση στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Το παραμύθι στην εκπαίδευση: δημιουργική ανάγνωση και αξιοποίηση».
Το 1999 αποφάσισε να ταξιδέψει στον κόσμο των παραμυθιών. Συντροφιά της είχε ένα σακούλι γεμάτο παραμύθια.
Συχνά όλα αυτά τα χρόνια κοντοστέκεται και αφηγείται παραμύθια σε Μουσεία (από το 2009 συνεργάζεται με το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης καθώς επίσης και με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, προγράμματα αφήγησης για παιδιά και ενήλικες με αφορμή εκθέματα από τις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις τους), σε Θέατρα, Μουσικές σκηνές, Πολιτιστικά Κέντρα, Φυλακές, Βιβλιοθήκες (συνεργάστηκε σε προγράμματα φιλαναγνωσίας των βιβλιοθηκών του Έβρου, Ξάνθης και Βέροιας), σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα (Γιορτή Παραμυθιών στην Κέα, φεστιβάλ Αφήγησης Ολύμπου στην Αθήνα) Νορβηγία και Κύπρο.
Συμμετέχει σε πανεπιστημιακά συνέδρια με αφηγήσεις και σεμινάρια στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
Διοργανώνει βιωματικά εργαστήρια για την τέχνη της αφήγησης προσπαθώντας να επι-κοινωνήσει την τέχνη της και να μοιραστεί ιστορίες με άλλους.
Συνεργάζεται με το «Κέντρο Μελέτης και Διάδοση Μύθων και Παραμυθιών» και διδάσκει στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
Το Σεπτέμβριο του 2007 κυκλοφόρησε το βιβλίο CD «Ούτε 'γω ήμουν εκεί ούτε σεις να το πιστέψετε» από τις μουσικές εκδόσεις « Polytropon», το 2013 «το Δαφνοκού» βιβλίο- CD εκδόσεις «ΠΑΚΕΘΡΑ» », το 2016 «Ο βασιλιάς των πουλιών...» βιβλίο - CD, εκδόσεις Βάρφη, το 2018 «Παραμυθάκι Ρεβιθάκι» βιβλίο- CD, εκδόσεις Τζιαμπίρη και το 2021 το βιβλίο- CD «Φτου ξελευτερία», εκδόσεις Τζιαμπίρη.


Μάιρα Μηλολιδάκη
Απόφοιτος του Ωδείου Αθηνών, υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση, με σπουδές σε Μιλάνο και Ρώμη (Στούντιο Όπερας, Ακαδημία της Αγίας Καικιλίας), συνεργάζεται με τους περισσότερους μουσικούς φορείς στη χώρα μας, ερμηνεύοντας ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, με έμφαση στη σύγχρονη παραγωγή και τους Έλληνες συνθέτες. Είναι μέλος της ομάδας μουσικού θεάτρου Chromatic Sequence και του μπαρόκ συνόλου Canto Soave.
Επιλέγοντας στιγμές: Μπρεχτ στο Εθνικό Θέατρο, Violetta (Verdi, La Traviata) και Madga (Puccini, La Rondine) στην Ακαδημία της Αγίας Καικιλίας (Ρώμη), Gilda (Verdi, Rigoletto) στο Teatro dal Verme (Μιλάνο), Rosina (Rossini, Ο Κουρέας της Σεβίλλης) και Micaela (Bizet, Carmen) με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, Βασίλισσα της Νύχτας (Mozart, Ο Μαγικός Αυλός) στην ΕΛΣ, ρεσιτάλ στο Carnegie Hall (Νέα Υόρκη) με το κουιντέτο Melos Brass, συμμετοχή στο φεστιβάλ μπαρόκ μουσικής Casa de Mateus στην Πορτογαλία, καλλιτεχνική διεύθυνση του κύκλου συναυλιών Ένα Μουσείο από Μουσική (Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση, 2009-2011) και του Φεστιβάλ Μουσικοί ΣυνΤονισμοί στο Μπετόν7 (2011-2015), σύμπραξη με τον οργανίστα Johannes Geffert και τον κόντρα τενόρο Michael Chance, συμμετοχή σε παραγωγές της ομάδας ΡΑΦΗ – Céphise (Rameau, Πυγμαλίων) σε σκηνοθεσία Π. Μέξη, La Fée (Viardot, Cendrillon) και Morgana (Handel, Alcina) σε σκηνοθεσία Θ. Γλυνάτση – τα τραγούδια σε ποίηση Ελύτη του Γ. Κουρουπού, τα τραγούδια του J. Tavener σε ποίηση της Αχμάτοβα με τον τσελίστα Α. Λιακάκη στη Στέγη, η Gepopo (Ligeti, Le Grand Macabre) για το Εργαστήριο Σύγχρονης Μουσικής του ΑΠΘ, συμμετοχή στην ταινία ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ του Ν. Κορνήλιου, συμμετοχή στις περφόρμανς BSDA του Γ. Παντελεάκη και Pietà του Γ. Στεφανακίδη στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, ο ρόλος της Μητέρας στην παράσταση Enter Sandman (E.T.A. Hoffmann) σε σκηνοθεσία Θ. Γλυνάτση, οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι του Δ. Σολωμού με τους Chromatic Sequence, τα γυναικεία μαδριγάλια Con che soavità (ζωντανές ηχογραφήσεις στο Τρίτο Πρόγραμμα, με το σύνολο Canto Soave), διδασκαλία τραγουδιού στο Deree και στο Ωδείο Φ. Νάκας, διδακτορικό σημειολογίας από τη Σορβόννη. Δεσμοί μουσικής και ζωής με τον πιανίστα Τίτο Γουβέλη.

Amir Mirzai 
Ο Amir Mirzai γεννήθηκε στο Ιράν. Μεγάλωσε με την πλούσια περσική αφηγηματική παράδοση και έχει συλλέξει για μεγάλο χρονικό διάστημα ιστορίες από την Ανατολή. Από το 1999 αφηγείται και μεταφράζει συνεχώς αυτές τις ιστορίες στα νορβηγικά. Στην Νορβηγία όπου ζει και εργάζεται ως επαγγελματίας αφηγητής προκάλεσε αίσθηση με τις ιστορίες του από την περιπετειώδη παιδική ηλικία του στο Ιράν, από μια ζωή του πολέμου και της προσφυγιάς. Έχει συμμετάσχει ως αφηγητής σε Φεστιβάλ της Ευρώπης και της Ασίας. Αφηγείται ιστορίες για μικρούς και μεγάλους και διδάσκει την αφηγηματική τέχνη σε εργαστήρια στην Νορβηγία και σε άλλες χώρες της Δύσης και της Ανατολής. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του International Rumi Festival στο Όσλο και ένας από τους πρωτεργάτες της οργάνωσης του ετήσιου Διεθνούς Φεστιβάλ Αφήγησης στο Όσλο το 2004. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και έχει τακτική εβδομαδιαία αρθρογραφία. Έχει μεταφράσει και εκδώσει ένα ευρύ φάσμα περσικής λογοτεχνίας στα νορβηγικά.


Αίγλη Μπρούσκου
Η Αίγλη Μπρούσκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική Ανθρωπολογία στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales στο Παρίσι. Πήρε το διδακτορικό της δίπλωμα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Δίδαξε επί 20 χρόνια στο Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (ACT). Έχει διδάξει στη Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης. Ασχολείται ερευνητικά και έχει δημοσιεύσει μελέτες για τα λαϊκά παραμύθια και την αφήγηση, την ανθρωπολογία της συγγένειας, της διακίνησης των παιδιών και της ιδρυματικής περίθαλψης. Οργανώνει σεμινάρια για παραμύθια και για την ανθρωπολογία της παιδικής ηλικίας στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Επιστημονικού Σωματείου Μέριμνας Παιδιού και Εφήβου (ΣΥΜΕΠΕ). Ενδεικτικοί τίτλοι βιβλίων της:
-«Επεξεργασία παραμυθιακών τύπων και παραλλαγών» ΑΤ 700-749, Γ. Μέγα, Κατάλογος ελληνικών παραμυθιών, τόμος 2, ΙΑΕΝ,Ε.Ι.Ε. Αθήνα, 1994, με την Α. Αγγελοπούλου.
-Τόμος 3, ΙΑΕΝ,Ε.Ι.Ε. Αθήνα, 1999, με την Α. Αγγελοπούλου.
-Catalogue of the Greek Magic Folktales, FFC 303, Academia Scientiarum Fennica, Ελσίνκι, 2012, με τους Γ. Μέγα, Α. Αγγελοπούλου, Μ. Καπλάνογλου, Ε. Κατρινάκη.
-«Λόγω της κρίσεως σας χαρίζω το παιδί μου». Θεσσαλονίκη, ΕνΤομω/ΣΥΜΕΠΕ, 2015.
- «Η λεχώνα και η χελώνα», διηγήματα, Θεσσαλονίκη, ΕνΤομω/Συμεπε, 2018.


Ειρήνη Νικολακοπούλου
H Eιρήνη Νικολακοπούλου είναι αφηγήτρια και μουσικός και ζει στην Αθήνα. Σε μικρή ηλικία ξεκίνησε τις σπουδές της στο κλασικό βιολί και τη μουσική θεωρία στα Ωδεία Αθηνών και Φ.Νάκας. Φοίτησε στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης όπου γνώρισε και άλλα μουσικά είδη και όργανα και επίσης παρακολούθησε σεμινάρια Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, στην οποία δραστηριοποιείται ενεργά τα τελευταία χρόνια. Μετά την αποφοίτησή της από την Αρχιτεκτονική Σχολή του ΑΠΘ, εκπαιδεύτηκε στην αφήγηση στη «Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης» του «Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» στην Αθήνα όπου τώρα διδάσκει «Μουσική στην αφήγηση» και αργότερα στο Mezrab Storytelling school στο Άμστερνταμ όπου ολοκλήρωσε το ''Professional course of storytelling 2019''. Παρακολούθησε επίσης το ετήσιο σεμινάριο «Εκπαίδευση στο Μουσείο» από το «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο» και άλλα σεμινάρια αφήγησης με εφαρμογές στην εκπαίδευση, παιδαγωγικής στη φύση, αφήγησης με άξονα την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς κ.α. Το 2020 ξεκίνησε την εκπαίδευση δασκάλων στην τεχνική Αλεξάντερ στο κέντρο ATCA στην Αθήνα. Έχει ιδρύσει την ομάδα Sporos Music Tales, η οποία αποτελείται από αφηγητές, μουσικούς και εικαστικούς που συνδημιουργούν παραστάσεις αφήγησης με πρωτότυπη μουσική για παιδιά και τις παρουσιάζουν σε θέατρα, χώρους τέχνης, σχολεία, μουσεία και βιβλιοθήκες σε Ελλάδα και Ολλανδία. Οι παραστάσεις τους, χρησιμοποιώντας ως μέσα τη δραματοποιημένη αφήγηση και τη μουσική, έχουν διαδραστικό χαρακτήρα δίνοντας χώρο στα παιδιά να συμμετέχουν με κίνηση και λόγο, να συνδιαμορφώσουν την εξέλιξη της ιστορίας και να μεταμορφωθούν στους ήρωες των παραμυθιών. Ακόμη, πραγματοποιεί εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα με άξονες την αφήγηση και τη μουσική για παιδιά και ενήλικες. Έχει ηχογραφήσει το παραμύθι ''O τόπος με τα χρυσά κλαδιά'' σε δική της απόδοση και πρωτότυπη μουσική που κυκλοφορεί από την bond-us music σε CD Album. Με τις παραστάσεις της έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ αφήγησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. (13η, 15η, 16η, 19η και 20η Γιορτή Παραμυθιών στην Κέα, 4ο Φεστιβάλ Παραμυθιού στην Κύπρο, 8th Festival Internazionale di Storytelling στην Ιταλία, Oerol Festival 2019 στην Ολλανδία κ.α.)


Αναστασία Στάμογλου
Η Αναστασία Στάμογλου είναι εκπαιδευτικός. Σπούδασε στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία και στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής με κατεύθυνση τη Μεσαιωνική και Νεοελληνική Φιλολογία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα (MPhil) από το Πανεπιστήμιο του Birmingham, Ηνωμένου Βασιλείου, όπου εκπόνησε έρευνα για τη διδασκαλία της λογοτεχνίας. Έχει, επίσης, εξειδικευτεί στη μεθοδολογία ξενόγλωσσης εκπαίδευσης (TESOL) και στην εκπαίδευση τυφλών και μερικώς βλεπόντων μαθητών. Έχει εργαστεί ως νηπιαγωγός γενικής και ειδικής αγωγής, φιλόλογος και καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας σε εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και στην Αγγλία, ενώ για αρκετά χρόνια έχει εργαστεί ως ακαδημαϊκή σύμβουλος και διευθύντρια σπουδών σε Κέντρα Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης και ως μεταφράστρια και επιμελήτρια (ελεύθερη επαγγελματίας). Ως μέλος του Κέντρου Έρευνας και Τεκμηρίωσης Ενταξιακών Προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει σχεδιάσει εκπαιδευτικό υλικό για τα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Αγγλικών στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο για μαθητές με προβλήματα όρασης και έχει μεταφράσει και επιμεληθεί άρθρα σχετικά με την αναπηρία στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Έχει δημοσιεύσει άρθρα της σε ελληνόφωνα και αγγλόφωνα ακαδημαϊκά περιοδικά σχετικά με το λογοτεχνικό κανόνα και τη διδασκαλία της λογοτεχνίας στην Ελλάδα ιστορικά, ενώ έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στην Αγγλία. Επιπλέον, έχει οργανώσει και υλοποιήσει προγράμματα φιλαναγνωσίας για παιδιά σε βιβλιοθήκες στην Ελλάδα και στην Αγγλία. Ως συνεργάτιδα του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, έχει διδάξει το σεμινάριο «Η χρήση της αφήγησης ως εκπαιδευτικό εργαλείο» σε σπουδαστές της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης και συμμετείχε σε ημερίδες σχετικές με το παραμύθι στην εκπαίδευση. Είναι μέλος της Εταιρείας Nεοελληνικών Σπουδών της Αγγλίας και της Αμερικής, του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Λαϊκών Μύθων και Παραμυθιών και πιστοποιημένο μέλος της Ακαδημίας Ανώτερης Εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου.



«ΌΤΑΝ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΕ ΠΑΡΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥ,
ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΞΕΧΝΑΣ.
ΑΠΛΩΣ ΑΦΗΝΕΣΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΣ»
                                                                                                      Κωστής Γκιμοσούλης