Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης - Παρουσιάσεις

Παραμύθια γεμάτα γεύσεις, χρώματα κι αρώματα.
Αγαπητοί φίλες και φίλοι των παραμυθιών και της αφήγησης, θα ήταν μεγάλη μας χαρά να παρευρεθείτε στις τελικές παρουσιάσεις των τελειόφοιτων σπουδαστριών της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης που θα πραγματοποιηθούν στις 7 και 8 Ιουνίου 2019 στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το μουσείο αλλιώς» στην Αθήνα.
Η είσοδος σε όλες τις παρουσιάσεις είναι ελεύθερη.
Σας περιμένουμε!
Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019. Ωρα 21:00


«Ιστορίες γεμάτες κεντίδια και υφαντά»

Ιστορίες με μαεστρία κεντημένες πάνω σε αραχνοΰφαντο ύφασμα. Πώς άρχισαν όλα στον κόσμο και πως τα κεντίδια της αγάπης ζεσταίνουν τις καρδιές;

Αφήγηση: Δήμητρα Μπακάλη


«Από το φως στο σκοτάδι... κι από το σκοτάδι στο φως»

Γιατί ένας Βασιλιάς είναι φυλακισμένος στη φυλακή του παλατιού του;
Πόσο πρέπει να ταπεινωθεί για να κερδίσει τη ζωή που χάνει;
Μπορεί η δύναμη και η εξουσία του ενός να ορίσει την ζωή και την τύχη των πολλών; Παραμύθια απελευθέρωσης  από τα σκοτάδια της αλαζονείας  στο φως της ελεύθερης ψυχής.
Αφήγηση: Ειρήνη Συμεωνίδου
Κιθάρα- Τραγούδι: Θύμιος Μαυροβουνιώτης


«Kalos irtate»

Τι σχέση μπορεί να έχει μια βάπτιση με τον Θάνατο και μια κατσαρίδα με έναν βασιλικό γάμο;
Ιστορίες από τη λαϊκή παράδοση των Ελληνοφώνων  χωριών της Ν. Ιταλίας  με μουσικές του Ιταλικού Νότου.
Αφήγηση: Άννα Θεοδωρίδου
Ζωντανή μουσική και τραγούδι από τον Βαγγέλη Παπαγεωργίου, μέλος του συγκροτήματος Encardia.Σάββατο 8 Ιουνίου 2019. Ώρα 20:00


«Κλαίνε τα βουνά, μοιρολογούν τ’ αηδόνια...»

Αφήγημα εμπνευσμένο από το μοναδικό πλούτο των δημοτικών τραγουδιών της Ηπείρου, όπου ο καημός για το άγνωστο και το μοιραίο βρίσκουν αναπαμό. Μια ιστορία για τη λαχτάρα του έρωτα, για τον πόνο του αποχωρισμού, για τη νοσταλγία του ξεριζωμού, για την υπομονή στο βάρος της μοίρας, για το θρήνο του θανάτου. Μια ιστορία για τη ζωή.
Αφήγηση:Ευαγγελία Κάππα«Σκοτεινά Παραμύθια των Ρομά»

Τι κάνεις όταν ανακαλύπτεις ότι ο αγαπητικός σου είναι βρικόλακας; Πώς κάνεις ένα σπίτι που κλαίει να γελάσει; Εσύ για τι πράγμα θα έκανες συμφωνία με το διάβολο; Παραμύθια που έχουν ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη με τα καραβάνια των Ρομά, συνοδευόμενα από νανουρίσματα και μουσική του 17ου αιώνα σε μία παράσταση που περνά από το σκοτάδι στο φως.
Αφήγηση: Ελεάννα Μπουραντάνη


«Φτερά για να πετάξω» 

Ο Κόνδορας που πετάει πάνω από τις Άνδεις ερωτεύεται, ο γερο-Αντόνιο αφηγείται μια ιστορία παλιά, ο Εδουάρδο Γκαλεάνο μία πιο σύγχρονη κι εμείς, με τα φτερά που μας χαρίζουν οι ιστορίες, ταξιδεύουμε τόσο μακριά και τόσο κοντά, εκεί που η λαχτάρα για αγάπη και ελευθερία δε σβήνει ποτέ.
Αφήγηση: Κατερίνα Καλαντζίδου


«Curanto»

Ταξίδι, φαγητό, περιπλάνηση.
Μια μεγάλη γιορτή στο νησί του Πάσχα γίνεται αφορμή για το ξετύλιγμα δύο ιστοριών εμποτισμένων με πολλές περιπέτειες στο άγνωστο. Εκεί όπου το φαγητό, άλλοτε λιγοστό κι άλλοτε άφθονο, γίνεται το όχημα για να βιώσουν οι ήρωες εμπειρίες αλησμόνητες. Σας προσκαλούμε σε μια γαστριμαργική περιπλάνηση ανά τον κόσμο μέσα από δύο λογοτεχνικές ιστορίες.
Αφήγηση: Ερμιόνη Ποτουρίδου


---------------------------------------------------------------------------

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Το «Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» ανακοινώνει τη λειτουργία τμήματος της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης στη Θεσσαλονίκη. Η Σχολή στην Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει μόνο για ένα τμήμα, την διετία 2019 - 2021.