Τελικές Παρουσιάσεις Εκπαιδευόμενων Αφηγητών

Η Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών
και οι τελειόφοιτοι εκπαιδευόμενοι αφηγητές, σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τις τελικές παρουσιάσεις τους που θα πραγματοποιηθούν στο «Σπίτι των Παραμυθιών» - Το μουσείο αλλιώς.   στις 10,11 και 12 Ιουνίου 2016 . Ένα τριήμερο όπου το κόκκινο βάφει ιστορίες για ανθρώπους ξεχωριστούς, ταξιδεύοντας σε κήπους με μήλα, δάση με ιππότες και άλογα και αφρικανικές σαβάνες. Ένα τριήμερο που χέρια ιδιαίτερα θα πλέξουν ιστορίες για το χρέος, την τιμή και το θάρρος και έπειτα σεργιανίζοντας στις γειτονιές του κόσμου θα μπλεχτούν μέσα σε χρυσά κλαδιά και θα συναντήσουν γυναίκες μάγισσες, γυναίκες που αγάπησαν πολύΗ είσοδος σε όλες τις παρουσιάσεις είναι ελεύθερη. Σας περιμένουμε!
Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, 20:00 - 22:00
«Σπίτι των Παραμυθιών» - Το μουσείο αλλιώς
Απευθύνονται σε εφήβους και ενήλικες 


Εκπαιδευόμενη αφηγήτρια: Τίνα Αγγέλου
Τίτλος: Γυναίκες που αγαπούν πολύ
Ο τραγικός χαρακτήρας της Μήδειας όπως εξελίσσεται και συνδέεται με δυναμικές ηρωίδες λαικών παραμυθιών.

Διάλειμμα 5 λεπτών


Εκπαιδευόμενη αφηγήτρια: Αγγελική Γκόγκου, 
Μουσική συνοδεία: Ειρήνης Νικολακοπούλου,  Εμμανουήλ Παλιάκης
Τίτλος: «Κάποτε στην Κωνσταντινούπολη»
Μια πόλη… Η Πόλη. Ένας νεανικός έρωτας, μια μεγάλη αγάπη και μια γυναίκα να παλεύει, ανάμεσα σε «θέλω» και σε «πρέπει». Και μετά… ο μεγάλος διωγμός. Ο πόνος και οι αναμνήσεις. «Χρέος», «καθήκον», «υποχρέωση». Απέναντι σε ποιον; Και με τι τίμημα; Λέξεις βαριές και πώς να τις ορίσεις; Και πώς να τις ζυγιάσεις…;
Μια ιστορία, βασισμένη στο μυθιστόρημα της Αναστασίας Κορινθίου – Χατζηρήγα «Βαρλίκι, το χρέος μιας γενιάς».Σάββατο 11 Ιουνίου 2016, 12:00 - 16:30
«Σπίτι των Παραμυθιών» - Το μουσείο αλλιώς

Απευθύνονται σε παιδιά άνω των 5 ετών και μεγάλους


Εκπαιδευόμενη αφηγήτρια: Πέγκυ Καραγιάννη
Τίτλος : Να ένα μήλο!
Ο μύθος του μήλου γεννήθηκε μαζί με την γέννηση του ανθρώπου. Με τον πρώτο άντρα και την πρώτη γυναίκα. Στο πέρασμα των χρόνων, τα μήλα των μύθων, της επιστήμης, της ιστορίας, της λογοτεχνίας των τραγουδιών και των παραμυθιών απόκτησαν συμβολισμούς γνώσης, ελευθερίας , ερωτισμού, ανυπακοής, λύτρωσης, ειρήνης. Τέσσερις ιστορίες θα ξεπεταχτούν από ένα μαγικό βιβλίο. Χρυσές μηλιές που γιατρεύουν, μαγικές μηλιές που προσφέρουν, δράκοι και νεράιδες θα μας ταξιδέψουν σ εκείνες τις πρώτες στιγμές της ύπαρξής μας. Τρία μήλα έπεσαν από τον ουρανό…….

Διάλειμμα 5 λεπτών

Εκπαιδευόμενη αφηγήτρια: Καλλιόπη Λιαδή
Μουσικοί αυτοσχεδιασμοί: Παύλος Σουφλής
Τίτλος: Όμορφα λουλούδια....
Ανάμεσα στα λουλούδια ποια είναι το πιο όμορφα; Τι κοινό μπορεί να έχουν ένα αγόρι που ζωγραφίζει γάτες, ένα μικρό ταυράκι που του αρέσει να λιάζεται στον ήλιο, μια βοσκοπούλα που τη στέλνουν σε διαγωνισμό για το βασιλικό θρόνο, ένας ζωγράφος που ζωγραφίζει άλογα σαν να είναι αληθινά, ή εφτά παιδιά που έχουν μάθει να κάνουν ποδήλατο χωρίς να πιάνουν το τιμόνι; Θα το μάθουμε ακούγοντας τις ιστορίες τους μαζί με μελωδικά τραγούδια και νανουρίσματα.

Διάλειμμα  15 λεπτών

Εκπαιδευόμενη αφηγήτρια: Κοκκίνου Βιργινία
Μουσική sυνοδεία: Εμμανουήλ Παλιάκης
Τίτλος: Ο Καριμπού και η μάγισσα
Ένα παιδί που γεννιέται μόνο του θα τολμήσει να τα βάλει με τη μάγισσα που χρόνια απειλεί το χωριό του. Ο μικρός Καριμπού θα ξεκινήσει ένα ταξίδι αναζήτησης και θάρρους έχοντας στο μυαλό του μια μεγάλη αλήθεια: «Κανείς δεν είναι τυχαία κακός».

Διάλειμμα  10 λεπτών


Απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες

Εκπαιδευόμενη αφηγήτρια: Μαριάννα Γκουσδουβά
Τίτλος:  Γυναίκα Μαγεία Θεραπεία 
Ιστορίες με γυναίκες από την αρχαιότητα, το μεσαίωνα, και τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια.
Γυναίκες που μαγεύουν κι άλλες που θεραπεύουν. Βοτάνι η θέληση τους, ξόρκια οι γνώσεις τους, δύναμη η ίδια τους η ζωή. Ξεπερνώντας το ακατόρθωτο, ακόμα κι αν αυτό τρομάζει τα φυσικά-αφύσικα της κάθε εποχής.


Διάλειμμα  5 λεπτών

Απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες 

Εκπαιδευόμενη αφηγήτρια: Τζένη Διαμαντοπούλου
Μουσική συνοδεία (φλάουτο – τραγούδι): Χάρης Ραζάκος
Τίτλος: Κόκκινες ιστορίες
Υπάρχουν κάτι ιστορίες κόκκινες… κόκκινες σαν το θυμό, σαν τη λαχτάρα, σαν το πείσμα και σαν την αδικία. Ιστορίες που ένα μικρό κορίτσι ακούει από τη γιαγιά του πριν κοιμηθεί. Και όταν το κορίτσι αποκοιμιέται, οι ιστορίες αυτές μπερδεύονται με τα όνειρά του. Και το ταξιδεύουν μακριά.


Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, 12:00 - 15:30
«Σπίτι των Παραμυθιών» - Το μουσείο αλλιώς


Απευθύνεται σε παιδιά άνω των 7 ετών και μεγάλους

Εκπαιδευόμενη αφηγήτρια: Ειρήνη Νικολακοπούλου
Τίτλος: Μήπως είδατε τον τόπο με τα χρυσά κλαδιά;
Η ιστορία του Γιάννη αρχίζει τη στιγμή που πίνει νερό από το απαγορευμένο. Μία πόρτα
κλείνει, μια καινούρια ανοίγει και το ταξίδι ξεκινά. Ένα ταξίδι που φτάνει πέρα από τα σύνορα του κόσμου, στον τόπο με τα χρυσά κλαδιά. Εκεί θα βρει την όμορφη του κόσμου. Μα για να γίνει αυτή δική του θα πρέπει όλη τη ζωή να διασχίσει κι όταν πια νομίζει πως τα έχει καταφέρει, πάλι η ζωή τον ξεγελά!


Διάλειμμα  5 λεπτών
Απευθύνεται σε ενήλικες και εφήβους

Εκπαιδευόμενη αφηγήτρια:  Γεραρχάκη Αμάντα
Μουσική συνοδεία (hand pan): Μαυροκέφαλος Δημήτρης
Τίτλος:  Ιστορίες στα χέρια…
Στα ακροδάχτυλα ιστορίες υφαίνω. Ξεγλιστρούν οι λέξεις μέσα απ’ τα χέρια μου και ακουμπούν πάνω στις ζεστές σας παλάμες. Λόγια και ήχοι μαζί μας λένε ,για χέρια ντυμένα με δαντέλα μα και για χέρια λουσμένα στο φως. Για χέρια που όλα τα μπορούν…

Διάλειμμα  15 λεπτών


Απευθύνεται σε ενήλικες και εφήβους

Εκπαιδευόμενη αφηγήτρια: Σμαράγδα Αποστολάτου
Τίτλος:  Η γιατρειά
Θα περπατήσουμε στα μονοπάτια της γιατρειάς.Σώμα,ψυχή,μνήμη.Όλα αυτά μπλέκονται σε παράξενες τροχιές.Τροχιές που άλλοτε χωρίζουν τους ανθρώπους και άλλοτε τους ενώνουν,σε ζωή και σε θάνατο. Τρεις ιστορίες με άρχοντες,βασιλιάδες,ιππότες,μάγισσες,καβαλάρηδες και άλογα μας ξετυλίγουν συναισθήματα δυνατά.Πληγές που σιγά-σιγά γιατρεύτηκαν.Μάχες που χάθηκαν.Μάχες που κερδήθηκαν. Γυρεύοντας ένα γιατρικό…την Αγάπη.

-----------------------------------------------------------------------------


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ